top of page
226882585_528957231721608_1471843168142739408_n.jpg

Wanneer de flashcards worden gebruikt zoals bedoeld, kunnen zij het leerproces en de ontwikkeling van jouw kindje verbeteren. Door middel van de illustraties worden onderwerpen gevisualiseerd en zal het gemakkelijker zijn dingen te onthouden. De vrolijke illustraties en strategisch geplaatste woorden onder de afbeeldingen helpen jouw kindje bekende onderwerpen, objecten of items te herkennen en associëren met wat er op het kaartje beschreven staat. Hierdoor zullen zij gemakkelijker begrijpen wat er bedoeld word en pakken zij het leren sneller op.

Naast het cognitieve leren (kennis & vaardigheid) schenkt het gebruik van flashcards ook aandacht aan het fysieke, persoonlijke, sociale, emotionele en creatieve welzijn van kinderen. Deze holistische visie (wat wilt zeggen dat alles met elkaar verbonden is) moedigt kinderen aan al hun kennis en kwaliteiten te onderzoeken en de wereld in al zijn heelheid te zien. Voor jou als ouder betekend dit dat je jouw kinderen onderwijst, coacht, ondersteunt, uitdaagt en stimuleert in hun ontwikkeling. 

Dit alles ondersteunt de intellectuele, maar ook sociale en emotionele ontwikkeling van de kinderen.

 

Door deze vrije manier van leren zul je merken dat:

 kinderen zich bewust worden van hun talenten en dat ze daarvan alles leren gebruiken

 kinderen leren hun eigen motivatie, verlangens en interesses te begrijpen

 een fijne motoriek opbouwen

 hun creatief denken gestimuleerd word 

Flashcards zijn simpelweg educatieve kaartjes met oneindig veel mogelijkheden om op een gemakkelijke en leuke manier te leren. Makkelijk in gebruik en educatief!

Speel "wijs naar de ....'' of "waar is de ...." spellen, praat samen over wat je ziet op de kaartjes. Zoek verbinding.

Aan het eind van de dag draait het allemaal om interactie en plezier met onze kleine spruiten! 

bottom of page